Privé zangles en/of duo zangles

foto2Het geven van zangles is voor Debbie het delen van haar kennis. Kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan. Deze kennis deelt ze met plezier aan iedereen die van haar wil leren. Zij geeft wekelijks musical les en zangles op diverse locaties. Op dit moment werkt ze voornamelijk voor Mamagaai op de Jeugd Theater School. Maar ook voor Stars2go in Haarlem op basisschool de Kring en in de vakanties geeft ze musicalworkshops. Ze heeft in het verleden ook gewerkt bij muziekschool ‘t Muzenhuis (Velserbroek) en bij Grapelli Dance Studio’s (Alkmaar). Verder geeft ze veel musical projecten en workshops op diverse BSO’s.

Privézangles

Bij privé zangles leer je zingen met de juiste techniek. Belangrijke aspecten zijn; Houding, adem, inzingen, verschillende stemkwaliteiten, juiste steminzet en articulatie. Maar ook het vergroten van je stembereik, interpretatie, theorie (noten lezen) en eventueel auditietraining komen aan bod.
In de zangles is veiligheid van groot belang, Debbie stelt voorop dat leerlingen zich veilig voelen waardoor er fouten gemaakt kunnen en mogen worden. Daarvoor zit je dan ook op zangles.
Bij privé zangles kiest de leerling zelf nummers uit om aan te werken en alle feedback is gericht op de eigen ontwikkeling.
Dus hou je van zingen, wil je graag persoonlijke aandacht en zoek je nog naar meer houvast of tips, dan kan Debbie je helpen.

Een privé zangles duurt in overleg 45 of 60 minuten en is één keer in de twee weken of wekelijks (op basis van beschikbaarheid). Bij leerlingen die voor het eerst zangles hebben word doorgaans geadviseerd om te starten met zes tot acht wekelijkse lessen om een goede basis te kunnen leggen.

Duo-zangles

Bij een duo-zangles heb je samen 60 minuten zangles. Belangrijke aspecten zijn; houding, adem, inzingen, verschillende stemkwaliteiten, juiste steminzet en articulatie. Maar ook het vergroten van jullie stembereik, interpretatie, theorie (noten lezen), meerstemmig en/of samen zingen en eventueel auditietraining komen aan bod. Bij een duo-les is veiligheid van groot belang en daarom ook belangrijk dat je durft te zingen waar de andere leerling bij is. Debbie stelt voorop dat leerlingen zich veilig voelen waardoor er fouten gemaakt kunnen en mogen worden. Daarvoor zitten jullie dan ook op zangles. Bij een duo-zangles kunnen jullie ervoor kiezen om samen aan een lied te werken of allebei apart aan een eigen liedkeuze. Het inzingen is altijd gezamenlijk maar elke leerling krijgt z’n eigen feedback en heeft daarom zijn eigen schrift.
Dus houden jullie van zingen, willen jullie dat graag samen blijven doen maar zijn nog op zoek naar houvast of tips, dan kan Debbie jullie helpen.

Een duo- zangles duurt 60 minuten en is in overleg één keer in de twee weken of wekelijks. Bij leerlingen die voor het eerst zangles hebben word doorgaans geadviseerd om te starten met zes tot acht wekelijkse lessen om een goeie basis te kunnen leggen.

Tarieven (2019)

Privé zangles – 45 min – €36,00*- proef privé zangles €18,00 (45 minuten)
Privé zangles – 60 min – €48,00* – proef privé zangles €24,00 (60 minuten)
Duo zangles – 60 min – €50,00* – proef duo-zangles €25,00 (60 minuten, prijs is per les niet per persoon)

*Boven de 21 jaar komt daar 21% B.T.W. bij

Dagen en tijden (vanaf september 2019)

  • Maandag ochtend (in overleg) en maandag avond (wachtlijst)
  • Woensdag ochtend/middag (beperkt plek)
  • Vrijdag ochtend (in overleg)

Andere dagen/tijden zijn eventueel in overleg ook mogelijk. Dus staat de gewenste dag(deel) er niet bij? Neem dan evengoed contact op en wellicht volgt er alsnog een oplossing.

Lessen worden in Castricum (in zangruimte aan huis) gegeven en worden in overleg gepland op een dag en tijd dat beide partijen schikt. Ook organiseert Debbie één keer per jaar een zangpresentatie voor publiek.

Voorafgaand aan de zanglessen zal een proefles worden gegeven. In deze proefles maak je kennis met elkaar, worden er diverse vragen met betrekking tot het volgen van de zangles gesteld, wordt er een stem en zangtest gedaan (met inzing oefeningen) en kan de leerling een lied of een deel daarvan zingen. Tijdens de proefles worden alle tips in een bestand gezet en dit zal na de proefles worden gemaild. Daarna kan er binnen een week worden besloten of de leerling de zanglessen wilt gaan voortzetten of niet.

Dus heb je altijd al willen zingen? Geef je dan snel op voor een proefles en begin met zingen!

 

houding – adem – inzingen – techniek – verschillende stemkwaliteiten – juiste steminzet – articulatie – stembereik vergroten – interpretatie – theorie – auditie training – samenzang – meerstemmig zingen

Zangtalent? Of gewoon omdat het zo leuk is...

Schrijf je in voor een proefles